Blogg

Blogg

Ny sida...

DagbokPosted by Madde Wed, November 02, 2011 15:49:12

Håller på med en ny hemsida : www.dobvoyage.kennelfakta.com

Kommer att lägga över den på min gamla adress så småningom. Men just nu så håller jag på och lär hur man gör samt bygger upp sidan.

I helgen så har jag lydnads kurs och det ska bli skoj att träffa alla. Denna gången är inriktningen IPO BSL BH provs lydnad. Jag kommer att ha en till Lydnad kurs i Feb-Mars igen. Det blir svårt att klämma in en till kurs innan Jul tyvärr.

Glöm INTE att anmäla till SDK's Medlemsmöte den 27 November på Södertälje BK ! Då har man chansen att träffa andra rasentusiaster och diskutera olika fråge ställningar. Man har också chansen att lyssna på en otroligt inspirerande och fantastiskt duktig föreläsare Johan Plate. Han coachar mååånga av världens bästa idrottare så detta är en föreläsning man inte får missa smiley

Till sommaren så kommer det att annordnas ett Riksläger i Juli för Dobermann på Backamo. Mer om lägret kommer att presenteras på medlemsmötet och på hemsidan såsmåningom. smiley

Vi är många som aktivt jobbar för att stärka rasens hälsa, arbetsbarhet och mentalitet. För att göra det lättare att få tex träningshjälp och komma igång m sin Dobermann inom olika tävlings grenar tex.....Försöka att arbeta fram rekomendationer för avel m hjälp av allt kunnigt folk som finns inom specifika område. Annordna föreläsningar av specialister som vi bla sedan kan ta hjälp av i avelsarbetet.

Jag tycker att det känns mycket positivt och får fler och fler förfrågningar om träning, kurser, valpar och frågor om rasen i stort smiley

Jag upplever också att under de senaste åren så har sammarbetet mellan aktiva uppfödare som tränar och tävlar ökat, och man sammarbetar och tränar ihop på ett helt annat sätt än tidigare. Det borgar också för bättre träning då ett större kunnande ang rasens för och nackdelar kan tas tillvara.

Mycket har hänt och absolut till det bättre vilket känns lovande....smiley

Någon som har en Dobvoyage hund och tänkt att anmäla till Stora STHLM ? Då är det hög tid att göra det nu smiley Gå in på SKK's sida och anmäl online ! Hoppas vi ses där m eller utan hund smiley


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Annette Sun, December 04, 2011 22:29:41

Hej!!!!

Kul med ett läger..Gick just o tänkte på att det vore kul att återuppta lägertraditionen som vi hade förr om åren.

Jag vill jättegärna vara med :-

Annette Svensson

Posted by Maja & Selma Thu, November 03, 2011 21:06:59

Det är så otroligt tur att vi har entusiaster som samtidigt är uppfödare! Som enskild Dobermannentusiast gör man inte lika stort avtryck i rasen, även om man gör så gott man kan.;-) Hälsa, arbetsbarhet och mentalitet, finns det något viktigare för en brukshund? Det tycker inte jag... Så all cred till dig som uppmärksammar detta och jobbar för rasens utveckling!


Till alla som kommer åka till Stora STHLM... Jag och Fanny kommer stå där på söndag mellan klockan 12-15, med Yoga och Yin. Kom och hälsa och snacka Dobermann!


Kram!